Abarth 595 že petič zapored izbran za “Best Car” po izboru bralcev revije “auto, motor und sport”

  • Bralci ugledne nemške revije “auto, motor und sport” so Abarth 595 znova izbrali za zmagovalca kategorije uvoženih malih avtomobilov “Imported Mini Cars”.
  • Kompaktni mali športni avtomobil je osvojil tudi drugo mesto v skupni kategoriji malih avtomobilov “Mini Cars” do 132 kW (180 KM), kjer je premagal močne nemške tekmece.

 

Abarth 595 je že peto leto zapored osvojil naziv najboljšega med prejemniki nagrad “Best Cars”, ki jih organizira nemška revija “auto, motor in šport”. Bralci revije so športni avtomobil z značko škorpijona izglasovali za zmagovalca kategorije uvoženih malih avtomobilov “Imported Mini Cars”. Abarth 595 je prejel približno četrtino glasov. Na drugo mesto se je uvrstil Fiat 500 s 16,2 odstotka glasov. V skupni kategoriji “Mini Cars”, ki vključuje tudi avtomobile nemških znamk, je Abarth 595 dosegel odlično drugo mesto, takoj za njim se je uvrstil Fiat 500.

Med slovesno podelitvijo v Stuttgartu je Luca Napolitano, vodja znamk Fiat in Abarth za regijo EMEA, izjavil: “Peta zmaga Abartha 595 po anketi bralcev revije “auto, motor und sport” potrjuje in utrjuje vez med našo blagovno znamko in nemškim trgom, ter dokazuje njen ugled med ljubitelji športnih avtomobilov. Zelo sem ponosen na prejeto priznanje “Best Car”, ki potrjuje pravilnost naše strategije glede modela 595 in nam omogoča, da zajamemo širši krog glasovalcev in doseganje odličnih prodajnih rezultatov. ”

500 je v Nemčiji zabeležil še eno rekordno leto: v primerjavi s prejšnjim letom se je skupno število prodanih modelov povečalo za 25 %. Abarth 595 pa je izenačil svoj rekord iz leta 2018, s 3.500 prodanimi avtomobili na svojem drugem najpomembnejšem trgu.

Abarth 595 je na voljo v petih različicah z razponom moči med 107 kW (145 KM) in 132 kW (180 KM). Paleta sega od različice Abarth 595 – vstop v svet Abartha – do elegantno opremljenega Abarth 595 Turismo, izrazito športnih Abarth 595 Pista in Abarth 595 Competizione, ter vrhunske različice Abarth 595 esseesse. Tej paleti se je pridružil še zadnji, Abarth 695 70° Anniversario, izdelan v omejeni seriji, ki obeležuje 70. obletnico znamke Abarth.

Uredništvo revije “Auto, motor und sport” je že 44-ič nagovorilo svoje bralce, da glasujejo za svoje najljubše avtomobile v tekmovanju “Best Cars”. Glasove je oddalo skoraj 103.000 bralcev in ocenilo skupaj 387 aktualnih modelov iz enajstih kategorij, vključno z uvoženimi vozili v vsaki kategoriji.